7 grunner til at du burde ha hengerfeste på bilen

Hengerfeste savner man gjerne ikke før man virkelig trenger det. Og det er langt flere situasjoner et hengerfeste er nødvendig enn man skulle tro! Her finner du syv grunner til at også du bør ha en bil med hengerfeste.

Vi har alle vært der. Kjent på irritasjonen over at planene har blitt spolert på grunn av manglende hengerfeste ... igjen! Dermed er man nødt til å kaste seg over telefonen og bruke hjelpemiddelet «ring en venn». For å unngå disse strabasene i hverdagen bør man skaffe seg en bil med hengerfester – og her er grunnene til det.

1. Hus

Flytting er kanskje det første som popper opp i hodet når man nevner hengefeste. De fleste av oss har flyttet en gang, og kanskje også kjent på følelsen av anger når man innser at man gjerne skulle hatt hengerfeste på bilen. Mange velger å flytte uten hjelp av et flyttebyrå, og man vil da være avhengig av både henger og hengerfeste, selv med stor bil. Når alt skal lastes og forsvarlig sikres bør man samtidig sikre at man har plass til det meste, så slipper man å ta flere turer.

Når det er tid for å pusse opp vil et hengerfeste være et uunnværlig tilbehør til bilen. Når man har startet et større oppussingsprosjekt og man omsider har revet det som rives skal, vil en tur til miljøstasjonen være på sin plass. Da vil du være avhengig av en henger for å frakte avfallet.

Det samme gjelder dersom man har tatt en vårrengjøring i boden. Man vil slippe å laste bilen full av alt krimskrams man ikke lenger trenger, og rett og slett bare slenge det på hengeren. Med hengerfeste unngår du også her å tilgrise innsiden av bilen.
Dersom et familiemedlem har svart belte i shopping og man for nte gang må ta turen til IKEA, vil en person uten hengerfeste muligens kjenne at det går kaldt nedover ryggen. Hvordan skal man frakte den nye sofaen eller kjøkkenskapene hjem? Det finnes mange steder man kan leie store hengere, men det forutsetter at du er en av dem med hengerfeste på bilen.

2. Hage

For den som har hage vil det hvert eneste år samle seg opp en del hageavfall. Når det er tid for å gjøre klart uteområdet for sommermånedene vil du til slutt måtte kjøre avfallet vekk fra eiendommen din.

Med busker og trær som skal trimmes og et blomsterbed fullt av ugress blir haugen raskt stor. Takrennene skal også tømmes for løv, og vinden har med stor sannsynlighet blåst alskens søppel inn på din hageflekk. Mange bruker også anledningen når våren er her til å kaste det gamle hagemøblementet som synger på siste verset.

Når nye møbler skal hentes eller søppelsekker med gress kjøres vekk vil man med stor sannsynlighet ikke være skuffet over at man valgte å kjøpe med hengerfeste sist man investerte i ny bil.

Kampanje: 
HENGERFESTE NÅ KUN KR 0,-*

3. Hytte

Det å ha en hytte å søke tilflukt fra livets anstrengelser i er for mange en stor drøm. Om hytta befinner seg ved sjøen eller i snøen er irrelevant, med årenes løp vil det være nødvendig med oppgraderinger. Oppussing av hytte er en aktivitet mange koser seg med på fridagene sine, men det å frakte materialer kan være et rent mareritt. Mange hytter ligger vanskelig til, og da vil det være nødvendig med en bil med gode kjøreegenskaper som er egnet til å trekke hengeren helt frem til hytta.

Noen nordmenn har hytta si på hjul, også kjent som en campingvogn! Da vil man ikke bare være avhengig av et hengerfeste, men også en bil som er godt egnet til å trekke feriehuset. Friheten og fleksibiliteten den åpne landeveien byr på kan få selv den største skeptiker til å vurdere campinglivet.

Tilbehørskampanje

4. Hjul

Det er ikke bare fire hjul hengerfestet er bra for! Også de som reiser på to hjul kan nyte godt av et hengerfeste på bilen. For de litt mer aktive av oss som har det for vane å reise på sykkelferie eller gjerne skulle hatt sykkelen med seg andre steder er hengerfestet det perfekte tilbehøret.

- Jeg setter bare sykkelen på taket, tenker du kanskje? Det er ingen dum idé, men i hverdagen er det langt bedre å ha sykkelen på stativ som festes til hengerfestet. Dette gjør det langt enklere å komme seg inn og ut av parkeringshus og garasjer!

Er det noen som vet hva de snakker om når det kommer til sykkel og bil vil vi påstå at det er oss. Som stolt partner og hovedsponsor av den grønne trøyen i Tour de France 15 år på rad, har ŠKODA peiling på symbiosen mellom sykkel og bil! Å frakte sykkel over lengre strekninger blir ikke enklere enn med et hengerfeste.

5. Hav

Om det er på tide å sjøsette båten må den fraktes fra lagringsplassen til båtrampen. Med en båthenger er jobben gjort på 1-2-3! Da er det bare å rygge hengeren pent og pyntelig ned rampen og la båten gli ut i vannet. Hvis du verken har hengerfeste eller båthenger vil du være avhengig av leiebil eller en venn som kan bistå med begge deler. Også hvis man skal frakte båten fra sin faste plass til for eksempel hytta vil det samme gjelde. Det blir fort kjedelig å være kameraten som alltid må ha hjelp av de som har tenkt langsiktig og skaffet seg bil med hengerfeste. Her er løsningen såre enkel – skaff deg eget hengerfeste.

KAMPANJE:
HENGERFESTE NÅ KUN KR 0,-*

6. Hjelp

En venn i nøden er en venn verdt å ta vare på. Ville det ikke vært deilig å være den vennen? Vi har flere ganger nevnt at dersom du ikke har hengerfeste vil man være avhengig av andre. For det første er det deilig å ikke være den personen som må tilpasse seg andres timeplan, men det vil være godt for selvfølelsen når noen spør om hjelp å kunne si: «Ja, selvfølgelig skal jeg hjelpe!».

For mange vil det å kunne tilby hjelp når det trengs være nok, men det er ikke umulig at det også vanker blomsterbuketter og vinflasker på den som er villig til å låne bort bilen i noen timer nå og da!

7. Hest

Dyretransport er transport med dyrebar last. Skal hesten på stevne eller beite vil du være avhengig av en bil som kan trekke tungt og et hengerfeste til hestehengeren. Spenn fast sikkerhetsvaieren og skru inn støttehjulet – så er din firbente venn klar til dyst.

Også andre husdyr trenger å bli fraktet fra tid til annen, og dersom du bor landlig til vil du muligens allerede ha investert i en bil med hengerfeste. Likevel bør man tenke over hva slags hengerfeste man får med bilen når man kjøper. Hengerfeste er ikke bare hengerfeste, så gjør grundig forarbeid når det er tid for å handle ny bil!

Hengerfeste til folket!

Har du ikke hengerfeste, men kjenner at du ble gira på å skaffe deg det? Flaks for deg! Møller Bil og ŠKODA har nemlig kampanje på hengerfeste til bilmodellene OCTAVIA, SUPERB, KAROQ og KODIAQ. Dersom du kjøper en av disse modellene før 30. juni vil du få med gratis hengerfeste.

KODIAQs hengerfeste er elektrisk nedfellbart. OCTAVIA leveres med avtakbart hengerfeste, og på KAROQ og SUPERB er hengerfestene foldbare.

KAMPANJE:
HENGERFESTE NÅ KUN KR 0,-*