På ferie med campingvogn? Dette er bilen du bør velge!

Om du planlegger å gå sommeren i møte på tvers av riks- og europaveier, har Skoda en rekke modeller som skapt for en behagelig, praktisk og trygg bilferie med campingvognen på slep.

Utallige muligheter og stor frihet er stikkord som beskriver livet med campingvogn. Uten sammenligning forøvrig, er bilferie litt som sykling eller seiling. Hvis værvarselet melder om dårlig vær, eller området ikke står til forventingene, er det en smal sak å reise videre til neste destinasjon.

OCTAVIA, SUPERB, KAROQ og KODIAQ er fire svært velegnede bilmodeller for sommerens utflukter langs veien.

Et mer behagelig liv på veien

Noe av sjarmen med campingvogn er at den er som skapt for en avslappet og ukomplisert ferie. Enkelthet til tross, et knippe praktiske fasiliteter er likevel fordelaktig. For selv om dere planlegger færre stopp med lengre opphold, er det én ting som er sikkert: det blir uansett nok timer i bilen.

God komfort er en prioritet for de fleste, og her er ŠKODA intet unntak. Flaskeholdere, bred midtkonsoll, behagelige seter og god plass til å strekke på bena er en selvfølge i de fire modellene. Bilene er utstyrt med solid lydanlegg og en rekke tilkoblingsmuligheter, som gjør at barna i baksetet kan dra nytte av både USB-uttak på armlengdes avstand, nettbrettholder og varmedempende ruter.

Førere med campingvogn velger ŠKODA

Birger Kern (70) er en rutinert campingentusiast. Etter 38 år på den åpne landeveien har han vært borti det meste, og kan takle enhver utfordring. Han har valgt ŠKODA KODIAQ som sin faste følgesvenn på campingtur.

- Jeg elsker å kjøre bil og har vært på mange lange turer gjennom hele Europa. Vi er mye i Tyskland og Frankrike, og tar gjerne en tur til Storbritannia eller Nederland. Jeg har ikke noe å utsette på bilen yteevne til denne bruken, forteller han.


Birger Kern på tur med KODIAQ

Både parkering og trekking fungerer, ifølge entusiasten, utmerket. Han forteller at de ofte kjører på utfordrende strekninger med veier som går både bratt ned og opp, men at KODIAQ takler forholdene meget godt.

KAMPANJE:
HENGERFESTE NÅ KUN KR 0,-*

- Selv på strekninger hvor vi holder høy fart har det ikke oppstått noen problemer. Bilen ligger godt på veien, forteller Kern.

Han har gjennom årene hatt flere biler til å trekke campingvognen. Den siste bilen han hadde var en ŠKODA OCTAVIA han var svært fornøyd med.

- Vi valgte å gå for ŠKODA denne gangen også, og valgte KODIAQ da den har noe større bagasjerom og en litt sterkere motor. At det er firehjulstrekk er også veldig viktig, sier han.

70-åringen avslutter med å understreke de gode kjøreegenskapene, og at de to pensjonistene har aldri opplevd at bilen er roten til eventuelle utfordringer på veien.

- Jeg er rett og slett strålende fornøyd og har ingenting å sette fingeren på.

Fleksible bakseteløsninger

Alle som har sittet lenge i bil vet at det fra tid til annen er høyst nødvendig å bytte sittestilling – og at temperaturforskjeller mellom for- og baksetet ofte forekommer. KAROQ og KODIAQ byr på fleksible bakseteløsninger, VarioFlex, hvor du kan justere både ryggvinkel og setelengde. Tresoners klimaanlegg garanterer et optimalt inneklima for alle passasjerer, med egen sone for passasjerene bak i bilen. Og sitter barna dypt begravet i nettbrettet, kan rutene også leveres med integrerte solgardiner.

Trygt og behagelig å kjøre med tung last

OCTAVIA, SUPERB, KAROQ og KODIAQ har alle svært gode kjøreegenskaper, noe som er spesielt viktig når bilen skal trekke tyngre last. I selskap av en campingvogn opprettholder bilene godt veigrep, uten at det blir anstrengende for verken bil eller fører. Det skaper god kjøredynamikk på veien!

Barnas sikkerhet i forsetet

Barnesikring på dører og vinduer er en selvfølge for bilferierende foreldre. ISOFIX er en internasjonal standard for festepunkter for barnesikringsutstyr, og har vært standard for nye biler siden 2007. Modellene OCTAVIA, SUPERB, KAROQ og KODIAQ har også muligheter for ISOFIX i forsetet.

ESP for tilhenger og ryggeassistent gir økt trygghet

Selv den mest drevne sjåfør kan nyte godt av bilens sikkerhetssystemer. Med en tilhengerstabilisator, tilknyttet bilens ESP-system, vil bilen merke hvis campingvognen begynner å vingle eller skrense, og automatisk rette den opp igjen.

Standard på alle modellene er også Emergency Assist, hjelpemiddelet som automatisk ringer til et callsenter, skulle ulykken først være ute.

Mange opplever rygging med campingvogn som utfordrende. Med Trailer Assist funksjonen blir parkering enklere og tryggere. Mens du rygger sakte, hjelper systemet deg med å bevare kontrollen.

En femstjerners biltur

OCTAVIA rullet inn til terningkast fem hos The Tow Car Awards. De omtaler den som sin favoritt av biler som veier mindre enn 1400 kilo. Den drar lasten godt, og ifølge dem er det vanskelig å finne noe negativt om bilen.

Euro Ncap var svært fornøyd med KODIAQ og gav bilen terningkast fem i deres kollisjonstest. En trygg bil for voksne, barn og fotgjengere.

Nettsiden Practical Caravan har anmeldt SUPERB og virkelig imponert ekspertene. Det kan egentlig oppsummeres i ett sitat hentet fra anmeldelsen: «Vi gir ikke fem stjerner veldig ofte, men Superb fortjener hver og en av dem».

Kampanje på hengerfeste

Møller Bil og ŠKODA har nå kampanje på hengerfeste til bilmodellene OCTAVIA, SUPERB, KAROQ og KODIAQ. Dersom du kjøper en av disse modellene før 30. juni vil du få med gratis hengerfeste.

KODIAQs hengerfeste er elektrisk nedfellbart. OCTAVIA leveres med avtakbart hengerfeste, og på KAROQ og SUPERB er hengerfestene foldbare.

Kontakt din nærmeste Møller Bil-forhandler for flere gode tilbud.

KAMPANJE:
HENGERFESTE NÅ KUN KR 0,-*